TCP

1. Fogalom magyarul: TCP

2. Fogalom angolul: Transmission Control Protocol - TCP

3. Meghatározás:

A TCP/IP-protokollarchitektúra összeköttetés-alapú szállítási protokollja, amely a hálózat végpontjaiban futó alkalmazások (pontosabban:processzek) közötti kapcsolatok felépítéséről, fenntartásáról és lebontásáról gondoskodik. Fő szolgáltatásai a processzek közötti megbízható adatátvitel biztosítása. A megbízható átvitelt nyugtázási-újraküldési mechanizmus alkalmazásával valósítja meg. A végpontok egyes alkalmazásait speciális címek, ún. portszámok segítségével éri el.

 

4. Hivatkozások:

RFC 793, https://tools.ietf.org/html/rfc793

5. Megjegyzések:

A TCP protokoll első definíciója, az RFC 793, 1981-re datálódik. Azóta több kiegészítése született, az azokat defináló RFC-kre az RFC793-nál találunk utalásokat. 

13552 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)
WJ
Johns Willie Ennyi ideje: 2 Hónapok

Fast and result-minded essay writing is what we do best. Feel free to contact us anytime there’s a too [url=https://topswriting.com/review/grademiners]https://topswriting.com/review/grademiners[/url] difficult or wearisome assignment at hand you’d rather had done by someone else. Someone with skills, experience, talent, and dedication.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.