Sportműsorszám

Fogalom magyarul: Sportműsorszám

Fogalom angolul: Sports Program

Meghatározás:

Olyan műsorszám, amely sporteseményt (az eseménnyel egyidejűleg, késleltetett módon vagy szerkesztve) közvetít, ide nem értve a sporteseményekről való híradást és a sporttémájú beszélgetést tartalmazó műsorszámot.

Lineáris médiaszolgáltatásban közzétett sport- és más olyan műsorszámban, amelyben természetes szünetek vannak, reklám - az osztott képernyős reklám és a virtuális reklám kivételével - kizárólag a részek között és a szünetekben tehető közzé. 

Természetes szünetnek a játék kezdetét megelőzően előre láthatóan várható játék-megszakítások (például félidőt, harmadokat, negyedeket, meneteket elválasztó szünetek) mindenképpen e kategória alá esnek, a várható, de nem előre kalkulálható időpontban bekövetkező szüneteknek (például időkérés). Az ezektől eltérő, váratlanul bekövetkező események nyilvánvalóan nem minősülnek természetes szünetnek, még akkor sem, ha gyakori velejárói egy sporteseménynek (például sérülés miatt hosszabb ideig tartó „üresjárat”).

Bizonyos sportágak kapcsán nem beszélhetünk természetes szünetekről (például autóverseny), esetükben az osztott képernyős reklám, illetve a virtuális reklám biztosít lehetőséget arra, hogy a sportműsorszám közben (azzal egyidejűleg) kereskedelmi üzenet megjelenhessen.

Hivatkozás:

Mttv. 34. § (1) bekezdés, Értelmező Rendelkezések 203. § 61. pontja. 

13179 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.