Request for Comments

1. Fogalom magyarul: Request For Comments (RFC)

2. Fogalom angolul: Request For Comments (RFC)

3. Meghatározás:

Egy RFC (Request For Comments)  egy olyan dokumentum, melyet az IETF (Internet Engineering Task Force) ad közre, és az internet működésével kapcsolatos megoldásokat, javaslatokat ír le. Egy RFC jellemzően egy Internet Draft véglegesített, mindenki által elfogadott verziója, melyhez egy azonosítót társítanak és ezen név alatt bármikor elérhető marad. További lépésként egy RFC bekerülhet a szabványosítási folyamatba, és bizonyos esetekben az IETF internetes szabványként (Internet Standard) fogadhatja azt el. Nem minden RFC-ből lesz azonban szabvány, vannak információs (Informational) vagy kísérleti (Experimental) céllal kidolgozott dokumentumok is.

4. Hivatkozás:

https://www.ietf.org/rfc.html

5. Megjegyzés: 

5838 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)
AJ
Johnson Alex Ennyi ideje: 13 Napok

I am looking forward to the effect of RFC, hope it is as useful as the post shared. <a href="https://iogamesio.onl/">io games</a> <a href="https://thequizimpossible.com/">the impossible quiz</a>

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.