Nagysebességű digitális hálózati szolgáltatás

1. Fogalom magyarul: Nagysebességű digitális hálózati szolgáltatás

2. Fogalom angolul: High Speed Digital Network Service

 3. Meghatározás

Kétirányú, nagysebességű digitális hálózati szolgáltatás, amelynek során a kötelezett aktív hálózati eszközeinek átviteli kapacitását engedi át, illetve osztja meg a jogosult szolgáltatóval [277/2003. (XII. 24.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés 2.5. pontja].

Helyi bitfolyam-hozzáférési szolgáltatás: olyan bitfolyam-hozzáférési szolgáltatás, ahol a hálózati eszközön a helyhez kötött telefonhálózatban lévő, a helyi hurokhoz csatlakozó és annak forgalmát multiplexáló, illetve demultiplexáló eszköz (például DSLAM) értendő. A helyi hurkot továbbra is a kötelezett használhatja szolgáltatás nyújtására [277/2003. (XII. 24.) Korm. rendelet 3. § (2) bekezdés 2.6. pontja].

Országos bitfolyam-hozzáférési szolgáltatás: olyan bitfolyam-hozzáférési szolgáltatás, ahol a jogosult szolgáltató a bitfolyamhoz nem a helyi hurokhoz csatlakozó és annak forgalmát multiplexáló, illetve demultiplexáló eszközön (például DSLAM-on) keresztül, hanem a kötelezett IP-alapú országos hálózatán keresztül fér hozzá.

 4. Hivatkozások:

 5. Megjegyzések:

    

8551 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.