Nagysebességű bitfolyam hozzáférés

1. Fogalom magyarul: Nagysebességű bitfolyam-hozzáférés

 2. Fogalom angolul: High speed bit-stream access

3. Meghatározás

Nagysebességű bitfolyam-hozzáférési szolgáltatásról akkor van szó, ha a meglévő üzemeltető nagysebességű hozzáférési összeköttetést telepít a megrendelő telephelyén (pl. a megrendelő által előnyben részesített ADSL-eszköznek és -konfigurációnak a helyi hozzáférési hálózatában való elhelyezésével), majd pedig ezt a hozzáférési összeköttetést elérhetővé teszi harmadik felek számára, amely révén azok nagysebességű szolgáltatásokat nyújthatnak a megrendelőik számára. A meglévő üzemeltető átviteli szolgáltatásokat is nyújthat a versenytársai számára annak érdekében, hogy a forgalmat a hálózati hierarchia egy „magasabb” szintjére terelje, ahol lehet, hogy az új piaci belépők már rendelkeznek hozzáférési ponttal (pl. tranzitközpont).

Ez a fajta hozzáférés nem vonja ténylegesen maga után a rézvezeték-párnak az előfizetői hurok tekintetében történő átengedését (csak az előfizetői hurok magasabb frekvenciáinak használatát teszi lehetővé).

 4. Hivatkozások:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/glossary

5. Megjegyzések:

8441 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.