Műsorszámokat kiegészítő termékek

Fogalom magyarul: Műsorszámokat kiegészítő termékek

Fogalom angolul: Products ancillary to programs

Meghatározás:

Kizárólag egy adott műsorszám tartalmához közvetlenül kapcsolódó, a médiaszolgáltató által forgalmazott áru vagy szolgáltatás, amely a műsorszám teljesebb élvezetéhez nyújt segítséget, például a nézői vagy hallgatói interaktivitás elősegítésével. E termékek reklámozása a médiaszolgáltató saját csatornáján nem számít bele az óránkénti 12 perces reklámkvótába.

Minden esetben egy konkrét műsorszámhoz kapcsolódó szolgáltatás értendő a fogalom alatt (értelemszerűen a napi, heti rendszerességgel jelentkező műsorok esetében kapcsolódhatnak ezek a szolgáltatások/termékek az adott műsorszám bármelyik adásához is). 

Az Mttv. és az AVMS Irányelv egyaránt az interaktivitás elősegítését említi példaként erre a szolgáltatás-típusra, vagyis pl. a telefonos szavazásra, a vélemények beküldésére való ösztönző tartalmú szpotok tartoznak ehhez a kategóriához. A médiaszolgáltató célja ezekkel a szolgáltatásokkal közelebbi kapcsolatba kerülni a közönséggel, mindeközben – természetesen – anyagi bevétele is származik. A médiaszolgáltató e kettős cél érdekében nyújt bizonyos, az egyes műsoraihoz közvetlenül kapcsolt többletszolgáltatásokat.

Hivatkozás:

Mttv. Értelmező Rendelkezések 203. § 48. pontja. 

7672 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.