Műsorelőzetes

Fogalom magyarul: Műsorelőzetes

Fogalom angolul: Preview

Meghatározás:

Olyan műsorszám, amely a médiaszolgáltató által későbbi időpontban közzétenni kívánt más műsorszámot, műsorszámokat mutat be, ismertet vagy népszerűsít. A definíció alapján műsorelőzetesnek tekinthető a médiaszolgáltató másik médiaszolgáltatásán (csatornáján) közzétenni tervezett műsorszámok népszerűsítése is.

Ezzel szemben viszont nem előzetesnek, hanem reklámnak minősülnek a médiaszolgáltató által közzétenni nem kívánt műsorszámot népszerűsítő előzetesek, melyekre értelemszerűen a kereskedelmi közleményekre irányadó szabályok vonatkoznak.

Fontos kritérium, hogy a műsorelőzetest ugyan nem kell korhatári kategóriába sorolni, azonban nem tehető közzé olyan időszakban, amikor a bemutatott műsorszám nem lenne sugározható, vagy kategóriába sorolása esetén közzétételének nem lenne helye; azaz a műsorelőzetes azonos elbírálás alá esik az általa népszerűsített műsorszámmal.

Hivatkozás:

Mttv. Értelmező Rendelkezések 203. § 45. pontja. 

15719 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.