Médiaigazgatásra vonatkozó szabály

Fogalom magyarul: Médiaigazgatásra vonatkozó szabály

Fogalom angolul: Media regulations

Meghatározás:

Az Mttv., valamint az Smtv., illetve ezek végrehajtása tárgyában kibocsátott jogszabály, médiaigazgatásra vonatkozó, közvetlenül alkalmazandó európai uniós aktus, műsorszolgáltatási szerződés, a Médiatanács és a Hivatal által megkötött hatósági szerződés, illetve a Médiatanács és a Hivatal hatósági határozata.

A Médiatanács vagy a Hivatal a médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértőjével szemben jogkövetkezményt alkalmazhat.  E törvényi felsorolás különösen abból a szempontból lényeges, hogy nem csupán az Mttv., Smtv., és a közvetlenül alkalmazandó EU-aktusok megsértése eredményez jogsértést, hanem a műsorszolgáltatási vagy hatósági szerződés, illetve a hatósági határozat megsértése is.

A Hatóság médiatörvényben meghatározott feladat- és hatáskörével kapcsolatban a médiaigazgatásra vonatkozó szabály megsértésére hivatkozással bárki a Hatósághoz címzett bejelentéssel élhet, aki a bejelentés tárgyában nem minősül ügyfélnek (bejelentő). 

Hivatkozás:

Mttv. Értelmező Rendelkezések 39. pontja, 145. § (1) bekezdés. 

5595 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.