Játék

Fogalom magyarul: Játék

Fogalom angolul: Game show

Meghatározás:

Olyan műsorszám, amelyben a közönség tagjai vagy a játékban résztvevők meghatározott szabályok szerint kérdésekre válaszolnak vagy feladatokat oldanak meg, rendszerint abból a célból, hogy a médiaszolgáltató vagy harmadik személy által felajánlott nyereményt megnyerjék. Pl. Fal (RTL Klub), Appra magyar! (TV2), 50 milliós játék (TV2), 1 perc és nyersz (RTL Klub), Magyarország, szeretlek! (Duna TV) stb. A játék nem minősül filmalkotásnak. Hallássérültek számára kötelezően akadálymentesítendő műsorszám.

Nem minősül annak

  • a tehetségkutató-műsorszám (pl. X-faktor stb.), valamint
  • a televíziós vásárlásnak (az a reklám, amely ellenérték vagy ellenszolgáltatás fejében árunak, szolgáltatásnak, jogoknak és kötelezettségeknek – a forgalmazóval vagy szolgáltatóval való kapcsolatteremtés útján történő – értékesítésére vagy más módon történő igénybevételére tartalmaz közvetlen ajánlatot, ideértve a médiaszolgáltatásban közzétett, gazdasági vállalkozásként működő telefonos játékokat is) vagy
  • televíziós vásárlási műsorablaknak (olyan televíziós vásárlás, amelynek megszakítás nélküli időtartama legalább tizenöt perc) minősülő telefonos vagy más interaktív játék.

Hivatkozás:

Mttv. Értelmező Rendelkezések 203. § 19., 65. és 66. pontja. 

19997 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.