Internetre felkészített szabályozás

1. Fogalom magyarul: Internetre felkészített szabályozás

2. Fogalom angolul: Internet ready regulation

 3. Meghatározás

Az Internetre felkészített szabályozás tervezésénél kezdettől fogva az internettel számolni kell. A többszörös  összekapcsolás (hyperconnectivity) hajtóerőinek és hatásainak tudatában  az internetre felkészített szabályozás kihasználja az internet sajátosságait a könnyű és gyors letöltésnél és az új szabályozás átlátható monitorozásánál. Az internetre felkészítés jogalkotási megközelítése azt jelenti, hogy egy átfogó döntési folyamatban dől el, hogy az új szabályozás a megfelelő megközelítés-e – amely lassabb sebességű, de kis beavatkozásra lehet, hogy jobban működhet – és ha így azonosítunk új, alapvető jellemzőket, akkor ezekkel foglalkoznunk kell.

Az internet átható természete azt jelenti, hogy kezdettől fogva figyelembe veszik az internetet, kezdeményezéseket dolgoznak ki, az internetre alapuló közvetett kereskedelmi és szociális tevékenységek ma már elterjedtek.

 4. Hivatkozások:

https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/glossary

5. Megjegyzések:

    

8369 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.