Hozzáférési pont

1. Fogalom magyarul: Hozzáférési pont

2. Fogalom angolul: Access point

3. Meghatározás: 

Az előfizetői hozzáférési pont azon hálózati végpont, amelyen keresztül az előfizető vagy felhasználó egy elektronikus hírközlő végrendszer fizikai és logikai csatlakoztatása révén hálózati funkciókat és a hálózaton nyújtott szolgáltatásokat vehet igénybe.

4. Hivatkozások: 

2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről, Értelmező rendelkezések 188. § (23), http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300100.TV , letöltés: 2016. nov. 29. 14:33.

5. Megjegyzések: 

      i.         Csak előfizetői hozzáférésre szűkíteni a hozzáférést nem indokolt, célszerűbb volna általánosabban végfelhasználóról vagy inkább felhasználóról beszélni. Ez utóbbit a carriers’ carrier esetek (hálózati szolgáltatónak nyújtott hálózati szolgáltatás) indokolhatják.

     ii.         Elektronikus hírközlő végberendezést emelgetni az adott kontextusban elavultnak és ebből következően erősen szűkített értelmezést nyújtó tűnik. Például internetszolgáltatás esetén a szóban forgó elektronikus hírközlő végberendezés nehezen értelmezhető. Helyette az általánosabb végrendszert használtuk.

7768 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.