Felhordó hálózat

1. Fogalom magyarul: Felhordó hálózat

2. Fogalom angolul: Backhaul network

3. Meghatározás:

A szélessávú hálózat azon része, amely közvetlenül összekapcsolja a gerinchálózatot a hozzáférési hálózattal, és adatokat továbbít a globális hálózat irányába és irányából.

4. Hivatkozások:

Uniós iránymutatás az állami támogatásra vonatkozó szabályoknak a szélessávú hálózatok mielőbbi kiépítésére való alkalmazásáról 2013/C 25/01 II. MELLÉKLET SZAKKIFEJEZÉSEK SZÓSZEDETE http://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:52013XC0126(01)&qid=1480166642347&from=EN , letöltés: 2016. nov. 29. 15:26

5. Megjegyzések:

A backhaul network elsősorban mobil hálózati kontextusú, a nyilvános szolgáltatói hálózatok általános szegmentálásában a hozzáférési és a gerinchálózati (vagy maghálózati) szegmenst összekötő részt aggregációs hálózatnak (aggregation, távbeszélő hálózatos eredet) vagy disztribúciós hálózatnak (distribution, számítógép-hálózatos eredet) nevezik. 

11015 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)
SP
Petty Sandra Ennyi ideje: 3 Napok

The information you provide is really very useful, if you want to have a good time, you can try playing [url=https://basketballlegends.fun]basketballlegends[/url] game, playing such games will entertain you.

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.