Vissza

Lineáris médiaszolgáltatás

1. Fogalom magyarul: Lineáris médiaszolgáltatás

2. Fogalom angolul: Linear media service

3. Meghatározás

Műsorszámok műsorrend szerinti egyidejű, vagy műszaki okokból csak „kvázi-egyidejű” hozzáférését kínáló műsorszolgáltatás, melynek szerkezetét, időbeli összeállítását a műsorszolgáltató végzi.

E szolgáltatás-kategóriába tartozik a terjesztési technológiától függetlenül minden műsorstruktúrával rendelkező szolgáltatás, mint a rádiós és televíziós médiaszolgáltatás, webcasting (olyan internetes műsor-, illetve lineáris médiaszolgáltatás, amely egyéb terjesztési hálózaton nem jelenik meg), simulcasting (televíziós vagy rádiós műsorok valós idejű internetes továbbítása), valamint a near videon on demand (a szolgáltató által különböző kezdési időpontokban meghirdetett audiovizuális tartalom szolgáltatása).

4. Hivatkozások

2010. évi CIV. 1§ 5. és 89/552/EGK (20) 

5. Megjegyzések

Ahol van magyar jogszabályi hely és annak definíciója nem egyezik az általunk adottal (pl. 2010. évi CIV. törvény a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól 1§ 5.) azt is célszerű lenne idézni, külön kiemelve, hogy miért precízebb a mi definíciónk. (Schmideg Iván)

A kiegészítés a 89/552/EGK (20) tanácsi irányelv, illetve a http://nmhh.hu/dokumentum/162242/tajekoztato02.pdf dokumentumokból származik. (Schmideg Iván) 

12273 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)