Kis hatótávolságú vezeték nélküli hozzáférési pont

1. Fogalom magyarul: Kis hatótávolságú vezeték nélküli hozzáférési pont

2. Fogalom angolul: Small-area wireless access point

3. Meghatározás:

A kis hatótávolságú vezeték nélküli hozzáférési pont olyan kisméretű, alacsony fogyasztású, kis hatótávolságban működő vezeték nélküli hozzáférési pontot jelent, amely vezeték nélküli hozzáférést biztosít a felhasználók számára a kommunikációs hálózathoz, függetlenül attól, hogy a kapcsolódó hozzáférési hálózat fix vagy mobil topológiájú. Az eszköz egy vagy több antennával is rendelkezhet, és akár frekvenciahasználati engedélyhez kötött, akár szabad frekvenciahasználatú (akár a kettő kombinációjában lévő) rádiótartományban tud működni. A működési frekvenciatartománya része lehet egy nyilvános mobil kommunikációs hálózatnak.

4. Hivatkozások:

Irányelv javaslat az Európai Elektronikus Hírközlési Kódex létrehozásáról 2. cikk 24.

5. Megjegyzések:

24) 'small-area wireless access point' means a low power wireless network access equipment of small size operating within a small range, using licenced radio spectrum or licence-exempt radio spectrum or a combination thereof, which may or may not be part of a public terrestrial mobile communications network, and be equipped with one or more low visual impact antennae, which allows wireless access by users to electronic communications networks regardless of the underlying network topology be it mobile or fixed; 

6774 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.