Hálózati végpont

1. Fogalom magyarul: Hálózati végpont

2. Fogalom angolul: Network termination point

3. Meghatározás:

Fizikai pont, amelyen keresztül az előfizető hozzáfér vagy hozzáférhet az elektronikus hírközlő hálózathoz. Kapcsolással vagy irányítással működő hálózatok esetén a hálózati végpont azonosítására egyedi, az előfizetői névhez vagy címhez kapcsolható hálózati cím szolgál.

4. Hivatkozások:

EHT 188.§ 37

Az a fizikai és logikai csatlakozási pont vagy rádiós csatlakozási felület, amelyen keresztül a szolgáltató hozzáférést nyújt egy elektronikus hírközlő hálózathoz. 

(Megj.: fordított logika.)

2014/61EU

The physical point at which a subscriber is provided or is intended to be provided with access to a public communications network; in the case of networks involving switching or routing, the network termination point is identified by means of a specific network address, which may be linked to a subscriber number or name.

HM Government, The Building Regulations, 2016 Edition – for use in England;

A physical point at which an occupier is provided with access to high-speed electronic communications networks. Note: The „occupier” is the subscriber to the broadband service. The termination point is typically inside the building, but may be outside the building for wireless connections.

5. Megjegyzések:

10051 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

Alapvetően a projekt 2. szakaszában (2017.) is a szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Ha javaslata van akkor küldje meg az info@hte.hu e-mail címre.