Vissza

Hálózati RTK

1. Fogalom magyarul: Hálózati RTK

2. Fogalom angolul: Network RTK

3. Meghatározás:

Aktív GNSS-hálózat állomásainak a hálózat központi szerverében előállított, a hálózat referenciaállomásainak együttes méréseire támaszkodó, a felhasználó pozíciójára optimalizált valós idejű adatok felhasználásával végzett helymeghatározás. A hálózati RTK-mérésekhez a rover közelítő pozíciójának beküldése szükséges.

4. Hivatkozások:

15/2013. (III. 11.) VM rendelet.

5. Megjegyzések:

A hazai hálózati RTK-korrekciók előállításához a központi szerver a GNSSnet.hu referenciaállomás-hálózat méréseit együttesen dolgozza fel. A GNSS-méréseket terhelő hibákat a teljes lefedett területre modellezi, a hibahatásokat a hálózat bármely pontjára képes becsülni. Ezzel a felhasználó gyakorlatilag függetlenné válik az egyes állomásoktól. A helymeghatározás pontossága a lefedett területen belül homogén, tehát nem romlik az állomásoktól távolodva. A hálózati RTK-korrekciók előállításában részt vesznek a határmenti külföldi referenciaállomások is. 

8044 Megtekintés
Átlagos (0 Szavazatok)

Gyakran ismételt kérdések

Hogyan tudok hozzászólást fűzni a szócikkhez?

Regisztráció után (egy név és egy valós e-mail cím kell hozzá) lehet hozzászólni.

Ki felügyeli a fogalmak helyességét?

A Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület által létrehozott szerkesztőbizottság hagyja jóvá a fogalmakat.

Lehet bővíteni a fogalomtárat?

A szerkesztőség határozza meg definiálandó fogalmakat. Örömmel vesszük javaslatait a „További fogalmak” oldalon található űrlap kitöltésével.